O nuntă bună poate fi stricată servind alimente greșite! Un sfat înțelept este să eviți alimentele pe care nu le-ai mânca la prima întâlnire! Lecția principală aici este despre consumul de alimente care mențin cumva o formalitate confortabilă și pe care nu ajungi să-ți strici cel mai bun costum sau rochie.
Așa că alimentele dezordonate, cum ar fi spaghetele, coastele sau burgerii, sunt un pic un nu-nu. Deși sunt delicioase, aceste alimente au provocat multe momente incomode la recepțiile de nuntă de-a lungul anilor. Problema principală este că degetele uleioase sau felurile de paste alunecoase pot fi oarecum neîndemânatice de mâncat atunci când încercați să purtați o conversație politicoasă și îmbrăcați în finețe.
O alta problema intalnita la receptiile de nunta sunt salatele. Principala problemă cu servirea legumelor cu frunze verzi, cum ar fi salata verde sau rucola, este că pot deveni foarte umede dacă sunt lăsate să stea într-un dressing mai mult de 10 minute. Această problemă apare acasă când gătiți pentru un număr mic și este amplificată dacă sunteți de catering pentru un grup mare.
Daca insistati pe salate, este indicat sa evitati verdeturile delicate care se pot ofili, ci mai degraba sa va concentrati pe salate mai robuste si mai crocante. Dacă insistați asupra unei salate, atunci o salată „gem” sau „bibb” sunt cele de ales, deoarece au o frunză mult mai puternică și vor ține vinegreta sau uleiul de măsline.
Peștele este un alt aliment delicat care va crea probleme dacă ai de-a face cu un grup mai mare. Peștele alb și peștele mai mic delicat sunt notoriu de complicat, deoarece nu există loc de eroare în ceea ce privește timpul de gătire și servire. Dacă numărul dvs. depășește aproximativ 50, atunci este dificil să vă asigurați că peștele nu va fi uscat sau, mai rău, rece până când ultimul oaspete a fost servit. Poate că ar fi mai bine să folosiți un pește afumat precum somonul ca început, deoarece acesta poate fi lăsat pentru oaspeți, iar momentul nu este o problemă.
Pizzale sunt un alt produs care este tentant de inclus, dar dificil de servit proaspăt și fierbinte. Întotdeauna pare destul de atrăgător să oferi o simplă Margherita sau Napolitana, dar s-ar putea să fii dezamăgit dacă nu ai un cuptor de pizza profesional și mare.
Usturoiul este un alt ingredient care poate fi problematic dacă este folosit în exces. După cum știm cu toții, usturoiul este un ingredient minunat și îndrăzneț care poate fi cauza respirației urât mirositoare. Ultimul lucru de care orice mireasă în ziua nunții vrea să fie acuzată este ceva de genul acesta. Moderația este cheia folosirii usturoiului atunci când se organizează o petrecere de nuntă. Garniturile gustoase, cum ar fi pâinea cu usturoi, sunt cei mai mari delincvenți atunci când oaspeții, sperăm, sunt implicați în conversații lungi și vor să se simtă încrezători.
Ideea principală este că, în cazul grupurilor care numără mai mult de 40 de persoane, orice lucru prea rafinat sau delicat este cel mai bine evitat. Dacă folosiți un catering, atunci este sigur că are multă experiență, așa că este întotdeauna o idee bună să ascultați ce au de spus.